iPhone batterij laten vervangen, waar moet je op letten?

Valt je telefoon uit of gaat je batterij snel leeg? Dan is je batterij misschien aan vervanging toe, maar waar moet je op letten als je batterij vervangen moet worden.
Er zijn verschillende partijen die de batterij van je iPhone kunnen vervangen.

Je batterij laten vervangen, maar voor een realistische prijs.
Goedkoop is duurkoop, het repareren van een toestel is geen rocket science, met een beetje geduld en basis kennis zou je in theorie je eigen batterij kunnen vervangen. De kwaliteit van de onderdelen daarentegen is een vak apart.
Veel reparateurs gaan voor de goedkoopste batterijen zodat de reparatieprijs zo laag mogelijk is, hierdoor is de batterij kwaliteit regelmatig behoorlijk slecht.

Er zijn veel partijen die je batterij voor een (te) lage prijs vervangen, soms wel binnen een paar minuten. Eigenlijk te snel, want het correct vervangen van een batterij vereist een aantal stappen.
Het scherm moet verwarmd worden en er voorzichtig vanaf gehaald worden, dan moet de plakstrip van de batterij verwijderd worden en kan de nieuwe batterij (met een nieuwe plakstrip!) gemonteerd worden. Zodra dit klaar is moet het toestel van binnen schoongemaakt worden, in de tussentijd kan er stof in het toestel zijn gekomen en kan bijvoorbeeld de kwaliteit van de voorcamera negatief beïnvloeden. Ook moeten de afdekplaatjes op de connectoren teruggezet worden (veel partijen plaatsen deze niet terug, puur voor het gemak).
En als laatste moet er een nieuwe waterproof seal geplaatst worden tussen het frame en het scherm, zodat het scherm goed in het frame gaat en de waterdichtheid weer deels gegarandeerd kan worden.

Veel partijen trekken zomaar het toestel open zonder enige warmte, hierdoor kan het scherm en het frame beschadigen. Vervolgens halen ze de batterij er uit door de batterij onder spanning te zetten waardoor de batterij helemaal vervormd er uit gehaald wordt. Ook de oude plakstrip laten ze zitten en deze zal opnieuw worden gebruikt voor de nieuwe batterij, de afdekplaatjes worden ook niet teruggezet en het scherm gaat er weer op zonder een nieuwe seal.

Het nadeel van te goedkoop je batterij laten vervangen?
Je batterij zit maar half vast, bij een val of staat is de kans groot dat de batterij los komt te zitten.
De connectoren zitten niet stevig vast omdat de afdekplaatjes niet teruggezet zijn, de kans is aanwezig dat de kabels losgaan of zelfs schade brengen aan de moederbord connectoren.
Het scherm zit niet goed in het frame waardoor stof en vocht gemakkelijk naar binnen kan, ook kan het scherm zelfs breken bij maar een kleine tik of val.

Hoe doen jullie het beter en waarom moet ik voor jullie kiezen?
Wij beloven niet de goedkoopste te zijn en ook niet de snelste, want dat zijn we niet. En alles wat we beloven komen we graag na.
We beloven wel dat je een batterij krijgt van hoge kwaliteit, met minstens 3 maanden garantie en op een correcte manier gemonteerd.
Onze batterijen komen uit een fabriek in China, wij kopen direct in bij de fabrikant en bepalen zelf hoe de batterijen er uit zien en wat de kwaliteit van de batterij is. We maken geen gebruik van een groothandel waar we de herkomst van de batterijen niet kunnen controleren. Een hechte samenwerking is belangrijk en door in contact te blijven met de fabriek over de kwaliteit van de batterijen kunnen we de kwaliteit ook waarborgen.

Ook zorgen we ervoor dat je batterij altijd gemonteerd zal worden met een correcte nieuwe plakstrip (zoals de originele batterij vast zat), alle afdekplaatjes terug op zijn plek zitten en dat het scherm weer goed in het frame zit.

Benieuwd naar onze batterijen of vragen over het vervangen? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht
Chat openen
Hulp nodig? WhatsApp ons!
Hulp nodig? WhatsApp ons!
We staan voor je klaar.